Een boek schrijven

© de Brabantse Bourgondiër

Het kan maar een trigger zijn: een telefoongesprek van ruim 1,5 uur met een studente van de Tilburg Law School (Tilburg University). Het was een geanimeerd gesprek met rechtsfilosofische, rechtshistorische en actuele rechtsdiscussies over het staats- en bestuursrecht in Nederland en daarbuiten. Ik houd van dat soort discussies.

Maar waartoe was het een trigger? Waartoe heeft het mij aangezet? Enkele jaren geleden had ik bedacht om mijn masterthesis eens in boekvorm uit te brengen. Nu, vier jaar later, ben ik weer aangezet om een derde herziene druk te maken van mijn thesis. Er zijn ontwikkelingen geweest die het ertoe maken dat het weer een update kan gebruiken. Ik heb ook weer veel zin om een tweede boek. De laatste dagen ben ik aan het brainstormen over ideeën voor het tweede boek en ik verwacht ook dat dat wel goed zal komen.

En over de studente? We hebben elkaar op LinkedIn en aan het einde van het telefoongesprek hebben we gezegd dat we binnenkort, als het wat rustiger is, elkaar eens in het echt te ontmoeten en weer verder te discussiëren over het staats- en bestuursrecht. I’m looking forward to it!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*