Modieuze smartwatch voor de Androidgebruiker

Fossil Q Explorist Gen 4 is een smartwatch voor de Androidgebruiker. De smartwatch is makkelijk in gebruik, zeker door de tutorials die je krijgt bij eerste gebruik. Natuurlijk is het even wennen, maar het gebruik wordt zo je tweede natuur. De eerste dag gaat de accu verrassend kort mee, maar dat kan er ook aan liggen dat je veel instelt. Na de eerste dag gaat de accu ruim een dag mee bij normaal gebruik.

Wie dacht dat smartwatches er technisch uitzien en niet modieus zal deze smartwatch zeker op prijs stellen. De meesten zijn verbaasd dat zo’n horloge een smartwatch blijkt. De eerste dagen kan het mogelijk zijn dat je het horloge wat aan de zware kant vindt, maar daar wen je snel genoeg aan. De eerste updates komen ook in de eerste paar dagen. Geen probleem, de installatie gaat nagenoeg vanzelf en neemt een kleine 10 minuten in beslag.

Genoeg over de opstart, nu het gebruik. De smartwatch is verrassend veelzijdig. Zoals we van Android gewend zijn is de customisability duidelijk aanwezig. Je kunt kiezen uit diverse watchfaces, zowel via de smartwatch zelf, als via de applicatie Wear OS op je telefoon. En zelfs de watchfaces kun je naar eigen smaak aanpassen in kleur, maar ook in de opties die op het scherm weergegeven kunnen worden (zoals maanfasen, batterijpercentage, agenda, datum, etc). Zo kun je de watchface naar eigen inzicht aanpassen.

Wat ook opvalt is dat de drie knoppen aan de zijkant configureerbaar zijn, ze hebben dus ook echt een functie. Daarnaast maken ze het uiterlijk van de smartwatch helemaal af.

Het nadeel van een Android smartwatch is dat er helaas nog wat weinig applicaties beschikbaar zijn voor Wear OS (het besturingssysteem van de smartwatch). Google heeft zich met Wear OS 2 opnieuw op de wearablemarkt gezet met een aantal verbeteringen. Mogelijk dat er op korte termijn veel nieuwe applicaties beschikbaar komen. Gelukkig kan Wear OS out of the box al goed werken met Whatsapp- en Messengerberichten. Deze worden op het scherm getoond, en je hebt de mogelijkheid om direct vanaf je smartwatch te reageren. Dat kan door berichten te typen, maar ook door spraakbesturing. Voor de tekenaars onder ons is het zelfs mogelijk om emoji te tekenen. De smartwatch herkent dan (vaak, als je goed kunt tekenen) de emoji die je bedoelt.

Google Assistant is eveneens geïntegreerd in de smartwatch, maar heeft nog niet alle functies die Assistant op de telefoon en Home heeft. Daarnaast praat je horloge niet terug.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*